De wereld is 1 klik verwijderd
© ITMATEC, IT Service & Consultancy
· IT Service & Consultancy ·
© ITMATEC: 'om boven het oppervlakte uit te steken'

Zoekmachine Marketing (SEM = Search Engine Marketing)

Het doel van een website is om informatie met anderen te delen of om bekendheid van een product of een bedrijf te bevorderen. Om dit te doen is het belangrijk dat de doelgroep weet over de website. Omdat de meeste van de toekomstige bezoekers reeds actieve internet-gebruikers zijn, is de beste manier om uw website te promoten het gebruik van Zoekmachine Marketing (SEM). Veel mensen maken geen gebruik van de papieren gidsen meer, maar starten hun zoektocht (om geld uit te geven) onmiddellijk met hun favoriete zoekmachine op het internet. Dus marketing via de zoekmachines is de meest effectieve manier om uw website te promoten. Voordat u besluit om een SEM-bedrijf / SEM-consultant in te huren of te proberen het zelf te doen, is het goed om te weten waar het allemaal om draait.

Zoekmachine marketing heeft verschillende aspecten:

  • Zoekmachine Optimalisatie (SEO): Met zoekmachine optimalisatie richt u zich op hogere zoekresultaten in zoekmachines. U moet een aantal technische aspecten van HTML leren kennen en weten welke zoektermen belangrijk zijn.

  • Zoekmachine Adverteren (SEA): Met een vooraf vastgesteld budget kunt u adverteren naast de zoekresultaten. Balanceren met het budget, zoektermen en de juiste tekst is een specialistenwerk en kost veel tijd.

  • Aanmeldservice: Eénmalige aanmelding bij zoekmachines en portals / webguides. Dit is ook tijdrovend en wanneer u zich registreert op de verkeerde webgids, kan uw site worden verboden door de zoekmachines. Getoond worden op veel webgidsen kan ook bezoekers naar uw site leiden.